KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE cvbaMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE cvbaLedeberg (Gent)

2. Mensen: Bescherming van personen die tijdelijk werkloos zijn gesteld

Bescherming van personen die tijdelijk werkloos zijn gesteld

De ononderbroken voortzetting van de collectieve dekkingen die de werkgever heeft gesloten voor zijn werknemers

Wanneer een werknemer tijdelijk werkloos wordt gesteld, worden de door de werkgever gesloten dekkingen die deze werknemer geniet volgens de gebruikelijke regels opgeschort, als gevolg van de opschorting van de arbeidsovereenkomst.  Tijdens de periode van tijdelijke werkloosheid is de werknemer normaal gesproken dus niet meer gedekt voor de risico's pensioen, overlijden, invaliditeit en hospitalisatie. 

De verzekeringssector verbindt zich er uitzonderlijk toe om voor personen die tijdelijk werkloos zijn gesteld als gevolg van de Covid-19-crisis alle dekkingen te handhaven (pensioen, overlijden, invaliditeit en hospitalisatie) die zij genieten via de groepsverzekering (collectieve overeenkomst) die hun werkgever heeft gesloten (pensioen, overlijdensverzekering, invaliditeitsverzekering, hospitalisatieverzekering), en dit zonder bijkomende administratieve formaliteiten.  

De betaling van de premies door de werkgever voor deze uitbreiding van waarborg kan uitgesteld worden tot 30 september 2020.

Daarnaast hebt u de mogelijkheid om de dekkingen voor de werknemers in tijdelijke werkloosheid te schorsen, waardoor alle waarborgen volledig wegvallen.

Opgelet: als u wenst gebruik te maken van deze mogelijkheid, neem dan binnen een termijn van 30 dagen, ten laatste op 12 juni 2020 contact op met uw contact bij Group Casier. De nieuwe Wet van 30 april 2020, bepaalt immers dat in geval van schorsing de overlijdensdekking moet behouden worden tot minstens 30 juni 2020. Ook hier heeft u de mogelijkheid om de premiebetaling voor het behoud van deze overlijdensdekking uit te stellen tot 30 september 2020.

Ondernemingen die beroep doen op externe partners voor de administratie en de betaling van de premies, zoals bijv. payroll organisaties, zullen die partners erop wijzen dat zij de tijdelijke werkloosheid niet mogen aangrijpen om de verzekerde status te wijzigen en/of de premies te annuleren.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.