KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE bvMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE bvLedeberg (Gent)

Geschiedenis

25 nov 2018

125 jaar Group Casier!

Lancering van de applicatie ELVAS (Electric Vehicle Assurance).
Met deze verzekeringsoplossing wil Group Casier een steentje bijdragen aan de keuze voor een milieuvriendelijk voertuig onder de vorm van een 100% elektrische personenwagen of lichte vracht. Dit met een aan het voertuig aangepaste verzekering. Alle info op elvas.be.
Het project sluit volledig aan bij eerdere initiatieven zoals de carsharinginsurance.be en het partnership in de Green Deal gedeelde mobiliteit.

13 sep 2018

19 jun 2018

Group Casier bundelt de krachten met Dewaele Vastgoedgroep en specifiek met "De Syndic" in een joint venture die SYGURO wordt genoemd.
Met SYGURO gaan de partners innoverende oplossingen aanbieden aan de vastgoedmarkt en in het beheer van de risico's rond mede-eigendom.

Group Casier lanceert op 14 september 2017 onder de vleugels van de nieuwe themawebsite dutyofcare.be een applicatie rond de Wet Verwilghen. De gratis applicatie geeft alle ondernemingen de mogelijkheid om op eenvoudige en tijdbesparende manier aan hun wettelijke informatieplicht te voldoen. Alle info via dutyofcare.be/wetverwilghen.

2017

2015

Na tien jaren intense samenwerking met Group Casier beslist Marie-Luce Casier (tevens 4e generatie en zus van Paul-Emmanuel) om haar kantoor "Verschoore & Casier" in te brengen in het kantoor te Gent-Ledeberg. De naam van het kantoor wordt er gewijzigd in "Group Casier Risk & Insurance".

Pieter-Paul Casier, vijfde generatie als zoon van Paul-Emmanuel en Karen, vervoegt de groep.
Oprichting van de Holding Group Casier.

2013

2005

Vestiging in Gent met de overname van Decoodt verzekeringsmakelaars.
Oprichting van Group Casier met de overstap naar het integraal risico- en verzekeringsbeheer voor ondernemingen.
Toetreding tot het internationaal netwerk van Uniba-Partners, om de ondernemingen ook met hun buitenlandse risico's te kunnen helpen.

Casier & Co interesseert zich voor de risico's van het onderzoek naar alternatieve exploitaties (zoals bijv. de ondergrondse vergassing van steenkool in Spanje). Via die technieken komt het bedrijf in contact met de risico's van recuperatie, recyclage en valorisatie van stoffen, alsook van de nieuwe vormen van energieproductie die in ontwikkeling zijn.

De prille signalen van digitalisering en de rol van Paul-Emmanuel in de normalisering van de gegevensuitwisseling in de sector leiden tot een definitief verschillende aanpak in het beheer van de risico's van ondernemingen.

2000 - 2004

1997

Het Maandelijks Verzekeringsplan wordt gelanceerd.

Paul-Emmanuel (4e generatie) en zijn echtgenote Karen Danneel (in 1991) vervoegen het bedrijf.
Casier & Co vat vanaf 1993 het plan op om een allesomvattend pakket voor particulieren te maken. Tegelijk worden de fundamenten gelegd voor een grotere techniciteit naar ondernemingen toe. Zo gaat Casier & Co zich o.a. specialiseren in de diensteverlening rond verzekering in de mediasector en aan projectbedrijven.

1988

1974 - 1984

Een kort experiment in bankverzekeringen (1974-1984) leidt tot de afsplitsing van de bankactiviteiten in "Buro Casier", een onafhankelijke vennootschap met gespecialiseerde medewerkers.

Het bedrijf, dat bij het overlijden van Paul Casier in 1972 "Casier & Co" gaat heten, groeit uit tot een referentie voor groot en klein.

1972

1954

De 3de generatie Casier drijft de broers Paul en Jules uit elkaar.
In 1954 richt Paul met zijn zonen Jean en Antoine de pvba "Paul Casier & Zonen" op.

Barre tijden...
Het bedrijf probeert stand te houden, al moet het door de 8 bedienden in eenzelfde lokaal aan een grote tafel te laten samenzitten.
Paul Casier, voortdurend op verplaatsing, organiseert Rode Kruis en voedselbevoorrading van de stad.

1939 - 1945

1931

Het verzekeringskantoor verhuist van de Wervikstraat naar het nieuw opgerichte gebouw, naast de woning van Paul Casier aan de Rijselstraat.

Paul Casier heeft een secretaresse, een chauffeur en is meestal op verplaatsing. Intussen zorgt zijn echtgenote Maria Casier-Dejonghe voor het beheer van het personeel, de opvolging, de administratie en de opvoeding van hun 9 kinderen.

De vraag naar allerlei ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekeringen stijgt. Paul en Jules Casier stappen over van agentuur naar onafhankelijke makelarij, om met verschillende verzekeraars te kunnen onderhandelen.

1925 - 1930

1920

Paul en Jules Casier volgen vader Gustave op en ontwikkelen een complementaire activiteit in het beheer van andermans goederen.
In het jaar 1923-24 verzekert Paul Casier vanaf Menen het volledig netwerk van de Belgische Spoorwegen. Daarna ontwikkelt de B.S. haar eigen, nog steeds actieve verzekeringsdienst.

De eerste verzekeringsactiviteit van de portefeuille, met het agentschap van M. Verbrugghe bij de maatschappij AG. Hij zorgt voor 450 klanten uit Menen en het omliggende.

Gustave Casier is vlashandelaar, in de voetstappen van zijn vader. In zijn zoektocht naar verzekering voor zijn koopwaar neemt hij ineens het agentschap van M. Verbrugghe over.

25 nov 1893

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.