KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE cvbaMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE cvbaLedeberg (Gent)

Coronavirus en verzekering

02/03/2020

Algemeen

Op haar website https://diplomatie.belgium.be/nl neemt Buitenlandse zaken een standpunt in m.b.t. het reisadvies en de te volgen tips i.g.v. verblijf in het buitenland.

Voor het specifiek advies per land kan verwezen worden naar: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Voorzorgsmaatregelen FOD gezondheid

We raden ook aan om de voorzorgsmaatregelen te volgen volgens de affiche van FOD gezondheid hiernaast.

Nuttige info rond het virus vindt u op: https://www.info-coronavirus.be/nl

Wat met verzekering?

1.1     Annulatie:

Bij de meeste verzekeraars wordt helaas geen vergoeding voorzien voor annulatie van de reis (zelfs bij negatief advies van Buitenlandse zaken).

Indien er toch dekking annulatie zou worden voorzien door de verzekeraar in kwestie, is het negatief advies van Buitenlandse zaken echter cruciaal.

Voor de stand van zaken per land: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Bekijk ook zeker de voorwaarden van uw reisorganisatie, touroperator e.d.m.

Indien vluchten geschrapt worden, bekijkt u best goed de voorwaarden rond opnieuw boeken of terugbetaling.

Ook de reisorganisator kan wegens veiligheidsredenen annuleren, controleer in dergelijk geval goed de voorwaarden rond terugbetaling of een mogelijks aangeboden alternatieve reis.

1.2     Bijstand:

In geval van ziekte zal de reisbijstandsverzekeraar normaal gezien medische hulp bieden (dus ook in geval van ziekte t.g.v. het coronavirus).

Let op: de verzekeraar is in dergelijk geval wel gebonden aan de regels opgelegd door de lokale autoriteiten.

Verlengd verblijf en vervroegde terugkeer t.g.v. epidemie zijn in de meeste verzekeringen uitgesloten.

Houd er ook rekening mee dat sommige verzekeraars ook het principe van 'reizen op eigen risico' kunnen hanteren. Bijvoorbeeld: hoewel de toestand in China lijkt te stabiliseren, blijft het toch een risico om nu alsnog een reis richting China te boeken (zeker bepaalde provincies) en alsnog te hopen op bijstand voor medische hulp in het geval van besmetting. Een verzekeraar zou kunnen inroepen dat u in dergelijk geval een risico genomen hebt, dat toch enigszins voorzienbaar was.

1.3     Andere verzekeringen:

We worden gecontacteerd door klanten die specifieke vragen hebben rond de tussenkomst van andere verzekeringen t.g.v. het coronavirus.

Gevallen die vragen doen rijzen (sterk afhankelijk van het specifieke contract en de verzekeraar)

  • quarantaine van getransporteerde goederen (zie o.a. bederfbare goederen)
  • bedrijfsverlies t.g.v. niet geleverde stukken uit China
  • Corona op de werkvloer

Hoewel het antwoord op de meeste vragen helaas negatief is, verwijzen we u voor al uw specifieke vragen rond de impact van het Coronavirus graag naar uw contactpersoon bij Group Casier. U kunt ons ook bereiken op info@casier.be (kantoor Menen) of info@groupcasier.eu (kantoor Gent). 

Terug naar Overzicht Blog
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.