KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE cvbaMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE cvbaLedeberg (Gent)

Collectieve polis hospitalisatie en het eenheidsstatuut

Collectieve polis hospitalisatie en het eenheidsstatuut

Naar aanleiding van het eenheidsstatuut arbeiders/bedienden, is er naast de gelijkschakeling inzake opzegvergoeding ook een nieuwe wet van toepassing waarin bedrijven geen proefperiode meer mogen opleggen aan personen die in dienst treden vanaf 01.01.2014.

Dit heeft gevolgen voor de klanten met een groepsverzekering hospitalisatie waarin een aansluiting voorzien is na proefperiode.

Er zijn 2 mogelijke oplossingen:

1. Schrapping van de term ‘aansluiting na proefperiode van x maanden', wat betekent dat de aansluiting gebeurt op de 1e dag van de maand van de indiensttreding;

OF

2. Wijziging van de gemaakte regel. In plaats van melding te maken van de proefperiode, wordt er melding gemaakt van ‘anciënniteit of dienst(tijd)'. Op die manier kan een groepsklant de aansluiting van een nieuwe medewerk(st)er dus verder blijven uitstellen tot ze zeker zijn dat ze hem/haar in dienst willen houden of niet. De term ‘anciënniteit' moet duidelijk een welbepaalde termijn omvatten.

Terug naar Blog: Hospitalisatie
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.