KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE bvMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE bvLedeberg (Gent)

AZ Maria Middelares neemt Olli 2.0 in gebruik!

02/09/2020

AZ Maria Middelares neemt Olli 2.0 in gebruik!

Op 02/09/2020 was het eindelijk zo ver, AZ Maria Middelares mocht Olli 2.0 in gebruik nemen.

In aanwezigheid van onder meer Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters, de Gentse burgemeester Matthias De Clercq en schepenen Sofie Bracke en Filip Watteeuw werd Olli officieel ingehuldigd.

Wie of wat is Olli 2.0?

Olli 2.0 is een elektrische, 3D-geprinte zelfrijdende shuttlebus. Binnen een afgebakende zone kan dit busje zich zelfstandig (en dus zonder chauffeur!) dynamisch verplaatsen.

In het busje is plaats voor acht passagiers, het is tevens rolstoeltoegankelijk.

Met behulp van verschillende sensoren en radars krijgt de shuttle permanent een volledig zicht op de omgeving. Hierdoor wordt een maximale veiligheid gegarandeerd en het risico sterk beperkt.

Olli 2.0 rijdt heden rond op de site en moet de aansluiting betekenen tussen het openbaar vervoer en de ingang van het ziekenhuis.

In een opstartfase is er nog een steward aanwezig die kan ingrijpen waar nodig en het voertuig kan overnemen, bijkomend voordeel is dat de patiënten zo nog even kunnen wennen aan het concept.

Met de steun van Group Casier

Group Casier is ontzettend trots om dit project in samenwerking met AG Insurance voor AZ Maria Middelares te realiseren.

Marie-Luce Casier, bestuurder bij Group Casier: "We kennen Maria Middelares niet alleen als een hoogstaand en kwalitatief ziekenhuis, maar ook als een voorbeeld qua innovatie. Dit project onderlijnt andermaal dat het ziekenhuis een voortrekker wil zijn in technologie maar ook oog heeft voor vergroening van de stad, het ziekenhuis en haar omgeving."

Naar aanleiding van Covid-19 kende de lancering enige vertraging, toch is het een primeur voor de Belgische ziekenhuizen.

Pieter-Paul Casier, COO bij Group Casier: "Dit project past perfect binnen onze missie. We geloven sterk in de alternatieve mobiliteitsoplossingen en de daaraan gekoppelde technologie. De innovatieve initiatieven van onze partners triggeren ons in het zoeken naar oplossingen op maat. We kunnen ook ontzettend veel leren uit het project: aan welke risico's wordt Olli blootgesteld, hoe reageert de zwakke weggebruiker, het zijn maar voorbeelden uit de schat aan informatie.

Naast AZ Maria Middelares zijn we tevens trotste partner van deelinitiatieven zoals Cozycar en Cambio, ook hebben we met www.elvas.be een website voor het verzekeren van puur elektrische wagens. Group Casier is eveneens actieve partner in de Vlaamse Green Deal Mobiliteit".

https://www.mariamiddelares.be/nl/nieuws/az-maria-middelares-investeert-in-duurzaam-transport-met-zelfrijdende-olli-2-0

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.