KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE bvMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE bvLedeberg (Gent)

De coronacrisis in de beleving van een verzekeringsmakelaar

20/04/2020

De coronacrisis in de beleving van een verzekeringsmakelaar

Mathilde De Tollenaere & Sara Adam

Wat begon in januari met een telefoontje van een bezorgde klant die de vraag stelde of hij zijn vakantie naar Japan in de paasvakantie zou mogen laten doorgaan, gaat vandaag helaas gepaard met het volledig stilleggen van de reissector. Op dat moment was geen enkele medewerker van Group Casier zich er al van bewust dat we nog geen twee maand later allemaal op een andere werkplek zouden zitten om vanop afstand te werken.

Het is eens iets anders, van je slaapkamer naar je badkamer en keuken om vervolgens in je woonkamer te zitten werken. Leuk, voor even, maar al na enkele weken kijkt iedereen er al naar uit om elkaar terug te zien, een koffiemoment te kunnen delen, samen een stukje taart te eten van een collega die jarig was tijdens de Coronacrisis... het zijn de kleine dingen die we missen.

Als verzekeringsmakelaar behoren we tot de essentiële beroepen in België en mogen we dus verder werken, hetzij allen op een veilige afstand van elkaar, en in ons geval meestal vanuit ons eigen huis. Niet verder werken zou ook geen optie geweest zijn, want onze klanten kunnen onze hulp goed gebruiken!

Wat een gestructureerde tijdelijke verhuis voor onze collega's in Gent zou worden (ten gevolge van renovatiewerken aan ons huidige kantoor) werd plots een snelle verhuis, niet naar het gebouw aan de overkant, maar wel allen naar huis. Dankzij een goede voorbereiding was iedereen al snel geïnstalleerd. En het moet gezegd, een mens past zich snel aan.

We zijn gewoon om dagelijks fysiek contact te hebben met klanten, particuliere- en ondernemingsklanten, en dan valt dit contact plots weg. Geen afspraken meer, lege agenda... We ontdekten al snel dat het fysieke contact niet altijd een must hoeft te zijn en dat we tot veel in staat zijn tegenwoordig, met dank aan de technologie en ons vermogen om snel aan te passen.

Onze particuliere klanten hebben vooral vragen aangaande reizen. Wat met mijn geplande vliegvakantie? Annuleer ik zelf of wacht ik op mijn touroperator? Ondernemingen hebben dan meer vragen aangaande georganiseerde beurzen of evenementen die niet kunnen plaatsvinden. Zijn we daarvoor verzekerd wordt dan gevraagd. In veel gevallen is het antwoord negatief, een pandemie behoort immers niet standaard tot de dekking. We werken samen met verzekeraars ook aan andere oplossingen voor ondernemingen zoals uitbreiden van activiteiten waar nodig (restaurants bijvoorbeeld die nu take-away organiseren of een klant die een nevenactiviteit start die tijdens deze periode meer succes kent). Daarnaast kijken we waar mogelijk welke bedrijven in aanmerking komen om te genieten van de gunstmaatregelen die de overheid toekende.  Globale oplossingen bestaan niet, alles is maatwerk. Wie de vraag stelt kan rekenen op onze hulp. We proberen een tussenweg te vinden wat voor zowel de verzekeraar als onze verzekerde soelaas kan brengen. Anderzijds hebben we ook zoveel mogelijk klanten proberen anticipatief te contacteren of we hen konden ontzorgen met bepaalde zaken. Onze bezorgdheid uiten en luisteren was dikwijls al een grote hulp.

We moeten bekennen, alles went. Het telewerken is bijna al een routine geworden. Zal het na deze periode wel ooit nog worden zoals het geweest was? Wij denken van niet. Ook wij als verzekeringsmakelaar denken na over onze rol in de maatschappij, en onze eigen structuur en organisatie. Hebben we überhaupt wel nog zoveel burelen nodig in onze nieuwe kantoren?

Één ding is zeker, fijne collega's, een goede samenwerking en aangename sfeer zijn van kapitaal belang bij Group Casier en daar proberen we nu allemaal het beste van te maken en elkaar door deze periode heen te helpen!

Bekijk ook ons overzicht over COVID-19
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.