KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE cvbaMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE cvbaLedeberg (Gent)

Check je bandenspanning

16/01/2017

Wacht niet op een teken van je kinderen. Check elke maand je bandenspanning!

Wacht niet op een teken van je kinderen. Check elke maand je bandenspanning!

In januari startte de nieuwe campagne van Recytyre die de automobilisten aanspoort om tijdig hun banden(spanning) te controleren. Omdat een correcte bandenspanning bijdraagt tot een hogere veiligheid op de baan, draagt Baloise Insurance deze campagne een warm hart toe.

Drie goede redenen om maandelijks je bandenspanning te controleren.

1. Je rijdt veiliger

Banden met een foute spanning zorgen voor minder rijcomfort en een slechtere wegligging, en ze verhogen de remafstand. Ook het risico op slippen verhoogt. In extreme gevallen ledit het zelfs tot een klapband. Onbegrijpelijk dus dat amper 1 op 5 van de automobilisten elke maand de bandenspanning controleert. Met de juiste bandenspanning heb je meer grip en rij je echt een stuk veiliger!

2. Je helpt het milieu
Vergelijk een autoband oppompen gerust met een fietsband: met een goed opgepompte band moet je niet zo hard trappen en verbruik je minder energie. Als elke automobilist maandelijks zijn banden correct oppompt, besparen we samen 80 miljoen liter brandstof. In België alleen al! Goed voor 350 kiloton minder CO2-uitstoot. Straf, want wist je dat er voor zo'n vermindering van CO2-uitstoot normaal gezien 40.000 hectare bos nodig is? Dat is bijna 6% van de totale oppervlakte aan bos in België. Correcte bandenspanning zorgt ook voor minder snelle slijtage. Gevolg: je banden komen niet zo snel bij het afval terecht.

3. Je bespaart tot € 300 per jaar
Brandstofverbruik en slijtage voel je ook in je portemonnee. Is je bandenspanning 20% te laag? Reken dan op een kortere levensduur van liefst 25%. Is de spanning 30% te laag, dan gaat je band zelfs maar half zo lang mee. Zo zit je snel met nieuwe aankoopkosten. Bovendien verbruikt je wagen (of je moto/bromfiest) met goed opgepompte banden minder brandstof. Ook dat scheelt al gauw een pak euro's.

 

Terug naar Blog: Auto
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.