KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE cvbaMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE cvbaLedeberg (Gent)

Ecovignet Crit'Air

23/06/2017

Ecovignet Crit'Air

Milieuzones in Frankrijk

Sinds 1 juli 2016 is er in Frankrijk een wetgeving genaamd Crit'Air, waarmee Franse gemeentes milieuzones kunnen instellen. Het doel: verlagen van de uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof.

Drie Franse gemeentes hebben die milieuzones reeds ingesteld (Parijs, Grenoble en Lyon). Binnenkort volgen nog meer gemeenten: Avignon, Arras, Annemasse, Bordeaux, Cannes, Clermont-Ferrand, Champlan, Baskische kust-Adour, Duinkerke (Dunkerque), Dijon, Epernay, Faucigny, Glières, Bonneville, Lille, le Havre, Montpellier, Reims, Rouen, Saint-Etienne, Straatsburg (Strasbourg), Saint Maur-des-Fossés, Toulouse, Marnevallei (Vallée de la Marne).

Je herkent de milieuzone door volgende verkeersborden (in het Frans een Zone à Circulation Restreinte genoemd, ZCR). 

Binnen deze zones mogen op werkdagen tussen 8u en 20u alleen voertuigen rijden die over een milieusticker beschikken.

Crit'Air Ecovignet

De milieusticker bestaat uit 6 categoriën en kleuren.

Het type Crit'Air Ecovignet is afhankelijk van het jaartal waarin een voertuig is geregistreerd, de energieklasse en de EURO-norm (mate van emissie).
Op www.certificat-air.gouv.fr wordt informatie gegeven over het Ecovignet en de milieuzones in Frankrijk.

De milieusticker is ook verplicht voor buitenlandse voertuigen en kan online besteld worden op volgende website: https://www.certificat-air.gouv.fr/demande.
Per 1 maart 2018 is de prijs van het vignet is vastgesteld op 3,11 EUR. Inclusief verzendkosten komt het totaalbedrag op 4,21 EUR (verzending binnen België). Je kan enkel betalen via bankkaart!

Ze vragen alle persoonlijke gegevens + gegevens van het voertuig waarvoor je het vignet aanvraagt. Een kopie van het inschrijvingsbewijs (voor- en achterkant) dient ook meeverstuurd te worden (in te scannen op zeer lage resolutie!!).

Enkele dagen na de aanvraag krijg je een bevestigingsmail met een factuur van het betaalde bedrag en een kopie van het vignet dat zal opgestuurd worden. In afwachting van het definitieve vignet, moet je deze kopie in de auto bewaren zodat je deze kan voorleggen bij eventuele controle (= bewijs dat de aanvraag werd ingediend en verwerkt).

Voor meer info bezoek de site

Terug naar Blog: Auto
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.