KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE bvMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE bvLedeberg (Gent)

Toelichting in een notendop

24/10/2018

De 'verplichte' 10-jarige aansprakelijkheidsverzekering

Een korte toelichting in een notendop

Voer je werken uit bij een nieuwbouw/renovatie van een woning die een impact hebben op de stabiliteit/soliditeit van een gebouw of voer je waterdichtheidswerken uit die de stabiliteit of soliditeit kunnen aantasten?  Dan kan deze wet wel eens ook op jou van toepassing zijn.

Wat houdt deze wet in en voor wie is deze van toepassing?

Over welke type werken gaat het?

Werken die een impact kunnen hebben de stabiliteit of soliditeit van een gebouw of waterdichtheidswerken die deze stabiliteit of soliditeit kan aantasten.

Op wie is deze wet van toepassing?

Architecten, aannemers die bij de ruwbouw betrokken zijn, bouwpromotor-aannemers,...
NIET: Aannemer binnenhuisinrichting

Bijkomende vereisten?

  • In België gelegen woningbouw (gebouw > 50% bestemd voor bewoning (vb. woning met praktijk, appartementsgebouw) NIET: Handelspanden, industriebouw,...
  • Stedenbouwkundige vergunning afgeleverd NA 1 juli 2018
  • Verplichte tussenkomst architect

Welke tussenkomst?

Deze verzekering zal enkel tussenkomen bij materiële schade aan de woning of immateriële gevolgschade de komende 10 jaar ten gevolge van deze werken  (vb. wegens noodzakelijke herstellingswerken moeten de eigenaars een ander woning huren)

Verzekeringsoplossingen?

Activiteitenpolis: Aannemer een polis onderschrijft voor zijn specifieke werken waarin de desbetreffende werven opgenomen zijn.

Projectpolis: Een polis waarin alle bij deze werf betrokken partijen zijn opgenomen.

Wens je te weten of je met het uitoefenen van jouw activiteit en/of jouw aandeel in een specifiek project ook verplicht bent een dergelijke 10-jarige verzekering af te sluiten, aarzel niet van ons te contacteren op 09/231.25.25 of te mailen naar info@groupcasier.eu.
Wij helpen je graag verder. 

Terug naar Blog: Bouw
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.