KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE cvbaMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE cvbaLedeberg (Gent)

Pech op vakantie? Hoe kan een reisverzekering je helpen?

29/11/2021

Pech op vakantie? Hoe kan een reisverzekering je helpen?

Pech op vakantie? Hoe kan een reisverzekering je helpen?

Deze winter kunnen we hopelijk weer met z'n allen genieten van een heerlijke vakantie op de latten. Helaas loopt dit niet voor iedereen even goed af... Weet dan dat je kan rekenen op een reisverzekering om je bij te staan in geval van pech.

Autopech op weg naar je bestemming, knie verdraaid bij het uitstappen uit de stoeltjeslift, een steen geraakt die verdoken lag onder de sneeuw, een ongeval off-piste?

Een wintersportvakantie is vaak niet goedkoop: huur van skimateriaal, ski- of snowboardlessen, skipassen. Als je dan door een ongeval op de skipiste, tijdens de après-ski of door een ander probleem je vakantie voortijdig dient stop te zetten dan is dat vervelend.

Welke kosten kunnen door een reisverzekering dan ten laste genomen worden?

  • Medische kosten die in het buitenland snel kunnen oplopen, gepeperde ziekenhuisrekeningen, worden door de reisverzekering terugbetaald.
  • Kosten voor je repatriëring met de ziekenwagen, het vliegtuig of een ander gepast vervoermiddel.
  • Ook de kosten die je gemaakt hebt voor je skipas, skilessen,....
  • Daarnaast wordt ook het vervoer per helikopter van de skipiste naar het ziekenhuis vergoed.

Daarnaast heb je nog je eigen skimateriaal dat beschadigd kan geraken, hiervoor kan je dan optioneel een bagageverzekering afsluiten, met als mogelijke uitbreiding de schade aan het gehuurde materieel.

Eenmaal terug thuis zijn er mogelijk nog bijkomende kosten die gemaakt dienen te worden om te revalideren, ook hierin is er een tussenkomst mogelijk door de reisverzekering.

Vooraleer je op wintersportvakantie vertrekt is het dan ook van groot belang om een gepaste reisverzekering te onderschrijven die met deze elementen rekening houdt.

Geniet alvast van jullie welverdiende wintersportvakantie!

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.