KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE cvbaMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE cvbaLedeberg (Gent)

Brexit: Gevolgen voor Belgisch-Britse multinationale ondernemingen?

Brexit: gevolgen voor Belgisch-Britse multinationale ondernemingen?

Brexit: wat zijn de gevolgen voor Belgisch-Britse multinationale ondernemingen?

Download pdf

Sedert 01/01/2021 is Brexit een feit, dat weet u ondertussen, maar weet u ook dat dit een invloed heeft op de verzekeringsdiensten aan Belgische bedrijven met een dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk en omgekeerd?

Verzekeringen behoren immers tot de financiële diensten, waarover er geen Brexit-akkoord werd gesloten.

De gevolgen voor het beheer van risico's en verzekeringen in Groot-Brittannië en Noord Ierland zijn verregaand.

Belgische verzekeringsmakelaars kunnen immers niet meer rechtstreeks onderhandelen met bedrijven in het VK over een aanpassing van hun polis of een schaderegeling.

Het blijft wel nog mogelijk om in het kader van een internationaal verzekeringsprogramma met de Belgische moedermaatschappij afspraken te maken over de verzekering van het VK filiaal

Steeds meer verzekeringsmaatschappijen staan erop dat lokale Britse verzekeringen beheerd worden door een lokale makelaar die toegelaten is in Groot-Brittannië of Noord-Ierland.

Dit betekent dat wij ernaar streven om voor ieder Brits filiaal van een Belgische moedermaatschappij een lokale polis te voorzien die beheerd wordt door onze lokale Britse UNiBA-partner

Op die wijze werken we 100 % conform aan de situatie na Brexit.

Ook in het omgekeerde geval, wanneer wij een Belgisch filiaal van een Britse moedermaatschappij bedienen, zullen wij ervoor zorgen dat er steeds een lokale polis is die wij als lokale makelaar voor onze Britse UNiBA-partner beheren.

Wees echter gerust: wanneer u gewoon zakendoet in het VK, terwijl u daar geen vestiging heeft, verandert er niets en kan u gerust de verzekeringen voor uw Britse handel blijven regelen vanuit België.

Hebt u vragen over uw zaken met of in het VK of Noord-Ierland, aarzel dan zeker niet om iemand bij Group Casier te contacteren!

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.