KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE bvMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE bvLedeberg (Gent)

Group Casier ondersteunt circulair aankopen

12/06/2017

Group Casier ondersteunt circulair aankopen

Samen met meer dan 130 andere deelnemende bedrijven en organisaties gaf Group Casier op 8 juni 2017 de aftrap van de Green Deal Circulair Aankopen

Deze Green Deal is een initiatief van Vlaanderen Circulair, VVSG, The Shift en Bond Beter Leefmilieu. Minister Schauvliege maakt nog dit jaar 1,7 miljoen euro extra middelen vrij voor circulaire economie-projecten. Een gedeelte daarvan wordt gereserveerd om de pilootprojecten circulair aankopen financieel te ondersteunen.

Het systeem van de circulaire economie richt zich op een maximale herbruikbaarheid van producten en grondstoffen en een minimaal waardeverlies. Circulair aankopen is dan ook een nieuwe manier van aankopen voor bedrijven, met oog voor mens, planeet én portemonnee. Het is een proces waarbij je verandering koopt, bijvoorbeeld door voor herbruikbare materialen te kiezen, door voor bio-gebaseerde of biodegradeerbare materialen te kiezen, door middelen en producten te poolen of te delen met andere organisaties of door het gebruiksgenot van een product te kopen in plaats van
het product zelf.

Group Casier ondertekende als ondersteunende partij, samen met ruim 85 aankopende organisaties (gaande van overheidsbedrijven zoals de OVAM en de VRT, over lokale besturen zoals Stad Kortrijk of Stad Gent, tot bedrijven en financiële instellingen als Ikea, Colruyt, Janssen Pharmaceutica, ING en een 50-tal ondersteunende partijen (waaronder onderzoeksinstellingen, federaties en consultants) en met de minister van Omgeving de Green Deal Circulair Aankopen.

De ondertekenaars van de Green Deal engageren zich om samen meer dan 150 circulaire aankoopprojecten te realiseren tegen juni 2019. Een mooie hefboom voor de circulaire economie in Vlaanderen.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.