KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE bvMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE bvLedeberg (Gent)

Community Gent - Event G100

24/04/2018

Community Gent - Event G100


 

Community Gent is een onafhankelijk samenwerkingsplatform van verschillende Gentse organisaties uit de sectoren sociaal-maatschappelijk, het bedrijfsleven, het onderwijs en cultuur-sport. Uiteenlopende sectoren die elk eenzelfde doel ambiëren: cross-sectoriële samenwerking tussen Partners van Community Gent stimuleren om Gent nog 'sterker' te maken!

Vanuit deze optiek organiseerde Community Gent ook dit jaar op 24 april in de Flanders Expo een tweede geslaagde editie G100. Dit jaar stond het thema  'digitalisering en diversiteit in de zorg' in de kijker. Ook Group Casier nam samen met 75 andere geëngageerde organisaties deel aan dit event.

De 2 Professoren Sara Willems en Pascal Verdonck bezorgden ons alvast een boeiende intrede met hun uiteenzetting. Prof. Willems nam het thema diversiteit voor haar rekening: "hoe divers is de samenleving in Gent, hoe ga jij hiermee om en wat kan er anders?," Prof. Verdonck nam de digitalisering voor zijn deel. "Niet doemdenken maar vooruitdenken." 

Alvast voldoende boeiende materie om na een verzorgde middaglunch aan de slag te gaan en ook onze bijdrage te leveren. Zo kregen we elk een willekeurig plekje aan tafel toegewezen om vervolgens per tafel een stelling te ontleden, te analyseren, een visie te formuleren en vervolgens een voorstel van aanpak uit te werken.

Een heel originele en interessante manier om onze gedachten met elkaar uit te wisselen. Je komt tot andere inzichten door bepaalde aspecten vanuit een andere invalshoek te bekijken dankzij zo'n groepsdiscussie met mensen van uiteenlopende sectoren.

Als kers op de taart werden we verwend door een voordacht van de internationale technologie-ondernemer Peter Hinssen. Welk impact heeft technologie op de samenleving en de digitale wereld? Een opmerkelijk impact, mij dunkt na het bijwonen van zijn lezing... Wil je voor een paar uren meegesleept worden in zijn denkwereld, lees dan vooral het laatste boek dat hij uitbracht "The day after tomorrow."

Group Casier was vandaag vertegenwoordigd omdat ook wij de nodige aandacht geven aan de zorgsector. Innovatie, digitalisering en vooral de betrokkenheid met de medemens zijn elementen die ook Group Casier nauw aan het hart liggen.

Het was absoluut een leerrijke ervaring en ook volgend jaar neem ik zeker deel aan dit mooie Gentse initiatief!

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.