KlantenzoneNavigatie
 • CASIER RISK & INSURANCE bvMenen
 • GROUP CASIER RISK & INSURANCE bvLedeberg (Gent)

Group Casier lanceert gratis webapplicatie... "Wet Verwilghen"

14/09/2017

Group Casier Lanceert gratis webapplicatie voor alle Belgische ondernemers die zo kunnen voldoen aan hun informatieplicht cfr. De "Wet Verwilghen".

WET VERWILGHEN: HOE BEDOELT U?

Net omdat deze vraag nog te vaak door werkgevers wordt gesteld, ondanks het feit dat de Wet dit jaar 10 kaarsjes uitblaast, creëerde Group Casier, adviseur met kantoren in Menen en Gent, een eenvoudige, no-nonsense oplossing.

Via de gratis applicatie op de website www.dutyofcare.be/wetverwilghen beschikt iedere werkgever voortaan immers over een praktische oplossing om te voldoen aan de wettelijke informatieplicht opgelegd door de Wet Verwilghen.

De applicatie, die op 14-09-2017 nationaal gelanceerd werd, moet een eerste tool worden in een reeks van handige applicaties ten behoeve van ondernemers onder de noemer "DUTY OF CARE".

WET VERWILGHEN IN HET KORT

Op 1-07-2007 trad de Wet betreffende de ziekteverzekeringsovereenkomsten in werking, beter bekend als de Wet Verwilghen.

De Wet beoogt een betere bescherming van de werknemers, aangesloten bij een beroepsgebonden ziekteverzekering (voor medische kosten en/of arbeidsongeschiktheid), in de praktijk veelal een hospitalisatieverzekering. De Wet legt daartoe duidelijke informatieverplichtingen op voor de werkgever (zowel bij indiensttreding van een werknemer, als bij het verlaten van het bedrijf).

Deze informatieplicht voor de werkgever ten overstaan van alle aangesloten werknemers bestaat uit twee delen:

 • Het recht op individuele verderzetting van de beroepsgebonden verzekering door de werknemer na het verlaten van het bedrijf (voor zichzelf en mogelijk zijn/haar gezin), zonder medische acceptatie;
 • De mogelijkheid tot voorfinanciering van de individuele verderzetting. (Om later een dure leeftijdsgebonden premie te vermijden).

De bewijsplicht rond het vervuld zijn van deze informatieplicht ligt bij de werkgever.

ONDERNEMINGEN NIET BEWUST VAN DE GEVOLGEN

Group Casier stelde al te vaak vast dat ondernemers niet of onvoldoende op de hoogte waren van voorgenoemde informatieplicht, en nog minder van de gevolgen van het niet naleven ervan.

Deze gevolgen zijn niet min.  De werkgever draait immers op voor het financieel verlies wanneer de werknemer door het gebrek aan informatie:

 • Zonder verzekering komt te staan (en dus zonder vervangingsinkomsten en/of dekking hospitalisatie en ziektekosten);
 • Op latere leeftijd geconfronteerd wordt met een veel duurdere, leeftijdsgebonden premie.

WEBAPPLICATIE BIEDT DE OPLOSSING

 • De wet eenvoudig uitgelegd aan de werknemer, o.a. met behulp van een korte video;
 • Een onmiddellijke bevestiging dat de volledige informatie aan de werknemer werd overgemaakt;
 • Een certificaat als bewijs voor de werkgever dat hij aan zijn informatieplicht voldeed;
 • Opvolging met herinneringen;
 • Volkomen gratis;
 • Zowel voor nieuwe als reeds lopende verzekeringen.

DUTY OF CARE?

De applicatie is de eerste die het licht ziet onder de noemer Duty of Care. De werkgever heeft immers tegenover de werknemer een zorgplicht in tal van domeinen: welzijn, preventie, juridische bescherming, etc.

Nieuwe tools om de werkgever bij te staan in het naleven van de zorgplicht zullen dan ook binnenkort volgen.

ALLE INFO

www.dutyofcare.be/wetverwilghen

www.groupcasier.eu


Artikel uit Ondernemers editie 15 van VOKA (06/10/2017)

Group Casier helpt bedrijven met de Wet Verwilghen

De "Wet Verwilghen" is voor veel ondernemingen onbekend terrein. Group Casier lanceerde recent een webapplicatie die ondernemers helpt te voldoen aan hun wettelijke informatieplicht en hen daardoor beschermt tegen vervelende gevolgen.

 

Lees het volledige artikel via ISSUU
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.