KlantenzoneNavigatie
  • CASIER RISK & INSURANCE cvbaMenen
  • GROUP CASIER RISK & INSURANCE cvbaLedeberg (Gent)

Circulaire economie

Iedereencirculair.be

Iedereencirculair.be

Waarom deze website?

Met de website iedereen circulair wil Group Casier (adviseurs in risicobeheer en verzekeringen) een verzamelplaats creëren voor circulaire initiatieven. Group Casier breekt bij de verzekeraars een lans voor de circulaire sector door aan te dringen op een andere visie en aanpak dan bij een lineair productieproces. Uiteraard blijft het in de eerste plaats belangrijk om de risico's in kaart te brengen en aan de basis te vermijden of beschermen.
We willen ondernemers, beleidsmakers, maar ook individuen een forum geven waar ze hun ervaring rond circulariteit kunnen delen en als het even kan anderen inspireren om hetzelfde te doen.

Doorheen de website vind je ervaringsverhalen van actoren uit diverse sectoren, stuk voor stuk met hun eigen bijzonder verhaal.

Laat je inspireren!

Ciruclaire economie

Circulaire economie

Ondernemingen actief binnen de circulaire economie leveren steeds hoogstaande technologische oplossingen bij de omvorming van afval tot nieuwe grondstoffen of tot energie. Deze ondernemingen worden jammer genoeg door verzekeraars vaak stiefmoederlijk behandeld. Veel verzekeraars wensen deze risico's niet te verzekeren, en zij die het toch doen bieden een lage verzekeringscapaciteit. Dit heeft tot gevolg dat veel ondernemingen binnen de circulaire economie grote moeilijkheden ondervinden om de gewenste kapitalen aan goede voorwaarden te verzekeren.

Group Casier heeft een bijzondere affiniteit met deze sector, vanuit bestaande klantenrelaties en als partner voor risico- en verzekeringsbeheer van verschillende beroepsverenigingen waaronder Go4Circle (circulaire economie) en VMx (Vlaamse Milieuprofessionals).

Met onze kennis en ervaring binnen de sector kunnen we voor u exclusieve verzekeringsoplossingen uitwerken die bij voorbaat onderhandeld worden met gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen.

Binnen de sector van de circulaire economie steunen we op drie belangrijke pijlers. Brandveiligheid, preventie van branden en een verzekering op uw maat hiervoor dragen wij hoog in het vaandel. Daarnaast is het belangrijk uw onderneming te beschermen tegen belangrijke aanspraken van milieuschade door uw toedoen bij derden maar ook op uw eigen site. Als laatste hechten we ook veel belang aan uw productaansprakelijkheid. Omwille van de grote diversiteit van herkomst van de gebruikte materialen en grondstoffen en diverse nieuwe toepassingen die de gerecycleerde grondstoffen krijgen, zien we uw risico in productaansprakelijkheid als zeer belangrijk. Een goede bescherming is van levensbelang voor uw onderneming.

Interesse in onze dienstverlening? Wenst u een vraag te stellen?

Neem dan zeker contact op met onze collega Sara Adam, Preventieadviseur, Corporate consulente en specialiste in uw materie. U kan haar bereiken via volgende coördinaten:

Per telefoon: 056 26 13 36
Per mail: s.adam@casier.be

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.